Bar'e Residence 2

This home was saved from a lifetime of dark brown brick veneer and a featureless road front perspective. The owners wanted some “wow” factor in a traditional classic style and that is exactly what they got! Read more...

The three existing dormers to the road front were altered to become full external walls with French doors accessing internal spaces. We then added a balcony and some feature columns to complete the structural changes. These features were then dressed with some discrete detail in the plaster work and finished with a one-off wrought iron balustrade.

The living areas were improved and the kitchen was fully re-designed to compliment the new look. Large doors were then added to create the all important indoor outdoor flow into the large back yard. With the addition of a fully functional outdoor room complete with a built in BBQ and an open fire the project was completed. This home underwent an amazing transformation on a very limited budget, testament to what can be achieved with a little creative thought.

 

Bar'e Residence 2
Bar'e Residence 2
Bar'e Residence 2
Bar'e Residence 2
Bar'e Residence 2
Bar'e Residence 2
Bar'e Residence 2
Bar'e Residence 2
Bar'e Residence 2
Bar'e Residence 2

Testimonials

"I just wanted to let you know how pleased I am with all aspects of my renovations!

I really like your simple and functional design. I think the best has been made of my 1950's house, and we are all enjoying the open plan living space created.

...

Thank you to all of you for your fantastic efforts."

Nena Rovekamp 

“We are very pleased that Creative Space managed the process of adding a family room to our home. The addition room is working well and the functionality this brings to our property has certainly been recognised by others as a valued addition and well designed. We are very happy that we engaged Creative Space to help us through the design and build of our additional family room and we feel this expansion of our home has added more value than cost. Thank you.”

Darren and Angela Hill

“We are so, so thrilled with our alterations. We were sure that we could do something with the house when we bought it but what we have ended up with is a home that surpasses anything we had imagined. Everybody who visits us is blown away by the outcome of our alterations. We would both like to thank Creative Space for coming up with a design that was truly "beyond our expectations".

Linda Groenewegen & Steph Predengast

“Creative Space was responsible for designing and project managing the very significant modifications and extensions to our beach house at Little Bay, a remote part of the northern Coromandel Peninsula.  The outcome is excellent: a house with which we are pleased and content to live in, a house that has clever and appropriate design that we enjoy every time we live in it – it has grown on us and we appreciate the careful detail and the attention to critical issues, such as deck space, views, livability, functionality and practical features. 

Dr A.B. Cull, Retired CEO
Waikato and Melbourne Hospitals