By De Ley Residence

While this client wanted to increase the size of their overall living space, they also needed to keep all four bedrooms. Plus they wanted an enclosed garage and separate entrance area. Following a trip overseas, the client was inspired by the style and character features of many of the homes in Europe. Read more...

Creative Space identified up front that the house is located in a flood zone which required some careful research and resource consent before any design ideas could proceed.

Our team took the client through a full re-think of the layout of their home. By reallocating the way the existing space was utilised plus extending a section of the home to allow better use of all space available, the client gained everything they needed and more. By increasing the roof pitch, introducing gables and exposed beams, as well as other specific design features, we delivered a character home that incorporated very modern and versatile living spaces.

By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence
By De Ley Residence

Testimonials

"I just wanted to let you know how pleased I am with all aspects of my renovations!

I really like your simple and functional design. I think the best has been made of my 1950's house, and we are all enjoying the open plan living space created.

...

Thank you to all of you for your fantastic efforts."

Nena Rovekamp 

“We are very pleased that Creative Space managed the process of adding a family room to our home. The addition room is working well and the functionality this brings to our property has certainly been recognised by others as a valued addition and well designed. We are very happy that we engaged Creative Space to help us through the design and build of our additional family room and we feel this expansion of our home has added more value than cost. Thank you.”

Darren and Angela Hill

“We are so, so thrilled with our alterations. We were sure that we could do something with the house when we bought it but what we have ended up with is a home that surpasses anything we had imagined. Everybody who visits us is blown away by the outcome of our alterations. We would both like to thank Creative Space for coming up with a design that was truly "beyond our expectations".

Linda Groenewegen & Steph Predengast

“Creative Space was responsible for designing and project managing the very significant modifications and extensions to our beach house at Little Bay, a remote part of the northern Coromandel Peninsula.  The outcome is excellent: a house with which we are pleased and content to live in, a house that has clever and appropriate design that we enjoy every time we live in it – it has grown on us and we appreciate the careful detail and the attention to critical issues, such as deck space, views, livability, functionality and practical features. 

Dr A.B. Cull, Retired CEO
Waikato and Melbourne Hospitals