Architectural Appeal for Steep Site

This home was specifically designed on a very steep, challenging site in the Saint Marks subdivision, Tauranga. The brief was to provide a family home with plenty of living spaces to serve a growing family. Read more...

There is a block basement cut into the site containing a guest suite & stand alone parking, entry, double garage, office and laundry. The upper floor is constructed mainly of Plaster Brick over timber framing and contains the open plan living areas, formal lounge, master suite, bedrooms, decks and sheltered courtyard.

The use of the stack bond masonry blocks and cedar slats over ply was incorporated to help define the individual architectural features. This also helps to provide some variation in texture and colour while staying true to the brief of producing a modern, durable architectural home. The cantilevered glass balustrade adds an element of transparency and reflection to round off the design’s appeal.

Architectural Appeal for Steep Site
Architectural Appeal for Steep Site
Architectural Appeal for Steep Site
Architectural Appeal for Steep Site
Architectural Appeal for Steep Site
Architectural Appeal for Steep Site
Architectural Appeal for Steep Site
Architectural Appeal for Steep Site
Architectural Appeal for Steep Site

Testimonials

I just want to say to those of you who worked on our home - what a great place it has turned into. Just the feelings of space and style it gives. After a month here we have not found anything that we do not like, or anything that we think should have been different. The spaciousness is wonderful, the suitability to the site is fantastic. 

Simply, it is a great piece of design work which has brought only positive comment from all of our once-sceptical neighbours.

“Congratulations on a very good set of working drawings – the best I’ve seen for a long time.  Clear, well presented and concise.”

Grant Casey,
Operations Manager
Shawn Williamson Building Ltd